Obiad na szybko, bo i w taki upał nikomu nie chce się stać godzinami przy kuchni.
Potrzebne:
- szpinak (u nas był mrożony)
- ser feta
- boczek
- makaron (wstążki, ale może być dowolny)
- pieprz biały
- sól (odrobinę, feta jest już wystarczająco słona)
- masło (około 2 łyżek) - do smażenia.
Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, dodajemy szpinak i masło. Całość smażymy aż do momentu kiedy szpinak nam się usmaży. Dodajemy ugotowany makaron i pokrojoną w kostkę fetę. Doprawiamy do smaku pieprzem białym i odrobiną soli.
Uwaga! Celowo nie podaję proporcji, ilość składników zależy od naszego gustu. Możemy z powodzeniem dodać któregoś składnika więcej lub mniej.
Pieprz biały jest specyficzny w zapachu i smaku, dlatego trzeba z nim uważać.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz