środa, 12 sierpnia 2015

Schab z warzywami na parze.

Upał na zewnątrz przyczynił się do tego, że obiad robiliśmy dopiero późnym wieczorem. W sensie Kajak robił. Jako, że ja ponownie zostałam mamą, to tym razem padło na danie robione na parze. Miało być lekko i smacznie. I tak wyszło.




Potrzebne:
  • schab
  • warzywa (my akurat z racji lenistwa wzięliśmy mrożone, ale jak najbardziej świeże też mogą być)
  • bazylia
  • tymianek
  • kminek
  • sól
Garnek do gotowania na parze lub stalowy durszlak i garnek :)
Schab kroimy w kostkę i wrzucamy do parowania. Gotujemy do miękkości, dodajemy przyprawy. Na koniec dodajemy warzywa i jeszcze raz doprawiamy do smaku. "Parujemy" pod przykryciem.
Pamiętajmy o sprawdzaniu poziomu wody (dotyczy głównie robienia na durszlaku).
My zjedliśmy z ryżem i sosem czosnkowym. Oczywiście tutaj kombinacja jest dowolna.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz