niedziela, 9 sierpnia 2015

English Breakfast na dzień dobry.

Pojawiamy się i znikamy. Jakoś tak wychodzi. Zawsze się coś dzieje w życiu. Jedzenie było i będzie dla nas ważne, Kajak bryluje w kuchni. Niestety szybciej znika z talerzy niż uda nam się zrobić zdjęcie :).

Na rozgrzewkę angielskie śniadanie. Proste i sycące.



Składniki:
porcja na jedną osobę
  • 2 jajka
  • bekon ( u nas był boczek)
  • fasolka w sosie pomidorowym 
  • kiełbaski
  • sól, pieprz, szczypior
Jajka smażymy tak jak sadzone i pod sam koniec roztrzepujemy na patelni (coś a'la jajecznica) dodajemy sól, pieprz i szypior.
Boczek (pokrojony w plastry, tyle ile zjemy) smażymy na chrupko. Podsmażamy kiełbaskę. W garnuszku podgrzewamy fasolę z puszki. I gotowe, teraz tylko na talerz. Do tego jeszcze tosty ze świeżym masłem i dobra kawa.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz