Potrzebne:
- Krewetki (my braliśmy mrożone)
- Mieszanka warzywna chińska- gotowa (lub warzywa pokrojone w paski i grzybki Mun oraz bambus)
- Ryż
- Gałka muszkatołowa
- Imbir
- Przyprawa 5 smaków
- Sól
- Sos sojowy
Krewetki (jeszcze zamrożone) posypujemy imbirem i gałką muszkatołową. Dodajemy 3-4 łyżeczki sosu sojowego i odstawiamy na godzinę aby się rozmroziły.
Gotujemy ryż.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy krewetki wraz z sosem. Od razu dorzucamy mieszankę warzyw, podsmażamy kilka minut (3-4 minut) i doprawiamy przyprawą 5 smaków oraz solą.
Trzymamy na patelni kolejne 5-7 minut, cały czas mieszając.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz