piątek, 4 maja 2012

Krewetki smażone na maśle.

Krewetki podsmażane na masełku.




Składniki:
  • krewetki (my braliśmy mrożone)
    • ilość? Tutaj akurat pełna dowolność
  • czosnek 5-6 ząbków
  • ziarna kolendry 10-15
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • masło do podsmażenia.
Czosnek siekamy, ziarna kolendry rozgniatamy.
Na patelni rozgrzewamy 1/3 kostki masła. Wrzucamy krewetki (jeżeli są mrożone, to czekamy aż puszczą trochę wody, tak aby zrobił się "sosik"). Dorzucamy czosnek, kolendrę i zioła prowansalskie. Podsmażamy przez około 5 minut, dodajemy szczyptę soli. I ponownie podsmażamy, cały czas mieszając aby nam nie przywarło.

Smacznego





1 komentarz:

  1. Pycha! Uwielbiam krewetki na różne sposoby:)

    OdpowiedzUsuń