poniedziałek, 16 stycznia 2012

Wieprzowina w sosie pieczarkowym

Po ostatnim obiedzie zostało nam karkówki. Co z tym zrobić? Wyrzucić szkoda i grzech.
Mięso zostało pokrojone w grube plastry, dorobiliśmy sos i tak powstało całkiem nowe danie.




Przepis:
Potrzebne

  • mięso z karkówki 
  • sos z brytfanki
do sosu:
  • pieczarki
  • szczypior
  • śmietana 18%
Garnek

Kotlety z karkówki wraz z sosem do garnka. Dolewamy wody (tak, żeby przykryć mięsko). Zagotowujemy. Wrzucamy pokrojone pieczarki. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Następnie zdejmujemy z palnika, dodajemy 3 łyżki śmietany. Mieszamy i na końcu dodajemy posiekany szczypiorek.

Podawać możemy np z kopytkami.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz