niedziela, 20 maja 2012

Kogel Mogel all inclusive


Po tym deserze poziom cukru we krwi wzrasta o jakieś 150%.

 

Potrzebne:
porcja na 3 osoby

  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao (Puchatek)
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżeczki miodu
  • Rodzynki
  • szczypta soli
do dekoracji użyliśmy płatków czekoladowych.

Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli.

Żółtka mieszamy z kakao, śmietaną i miodem. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy rodzynki.

Do tak utartej masy powoli dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. 

Przekładamy do schłodzonych pucharków i się zajadamy.

Możemy udekorować np. płatkami czekoladowymi lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego.

1 komentarz:

  1. Jak byłam mała to jadłam, ale taki najzwyklejszy. Teraz bym się już nie skusiła. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń