Po tym deserze poziom cukru we krwi wzrasta o jakieś 150%.
Potrzebne:
porcja na 3 osoby
- 2 jajka
- 3 łyżki kakao (Puchatek)
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżeczki miodu
- Rodzynki
- szczypta soli
do dekoracji użyliśmy płatków czekoladowych.
Białka oddzielamy od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli.
Żółtka mieszamy z kakao, śmietaną i miodem. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy rodzynki.
Do tak utartej masy powoli dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Przekładamy do schłodzonych pucharków i się zajadamy.
Możemy udekorować np. płatkami czekoladowymi lub wiórkami kokosowymi.
Smacznego.
Jak byłam mała to jadłam, ale taki najzwyklejszy. Teraz bym się już nie skusiła. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń