O 3 minutowych zupkach chińskich z Radomia słyszał już zapewne każdy. Różni producenci, różne smaki i w różnych opakowaniach Łączy je jedno- makaron. Niektórzy "wciągają" go na sucho :). Makaron któremu wystarczą te 3 minuty w gorącej wodzie, żeby stał się miękki. Do tego torebka smakowa i mamy danie.
Postanowiliśmy urozmaicić "zupkę chińska". Dodać kilka składników od siebie i zrobić w odrobinę inny sposób niż zalecał producent.
Składniki:
- 2 makarony+ dodatek smakowy (my braliśmy z Yakinoodle firmy Sam Smak, tradycyjny japoński)
- 3 plasterki szynki wieprzowej
- 3 plasterki wędliny z piersi z kurczaka
- ser żółty (~ 10 dag)
- pół pomidora
- pół czerwonej cebuli.
Potrzebne:
patelnia
Makaron zalewamy wrzątkiem i trzymamy 3 minuty. Odsączamy.
Wędlinę i cebulę kroimy w kostkę lub paski, wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Pomidora kroimy w kostkę, dorzucamy na patelnie. Podsmażamy wszystko, mieszamy. Dodajemy odsączony makaron. Wszystko mieszamy ze sobą.
Posypujemy przyprawą smakową i znowu dokładnie mieszamy.
Na sam koniec dodajemy pokrojony w słupki ser. Czekamy chwilę aż się rozpuści.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz