Potrzebne:
na ciasto
- mleko
- mąka
- 1 jajko
na farsz
- parówki (jedna do jednego naleśnika)
- ser żółty w plasterkach
Olej do smażenia
Miska, patelnia
Robimy ciasto na naleśniki. Wrzucamy składniki ciasta do miski i mieszamy. Wierzę, że ciasto na naleśniki jest w stanie każdy zrobić, dlatego nie podaję proporcji. Ma być lekko płynne- lejące się.
Smażymy naleśniki.
Na naleśnika kładziemy plastry sera (wystarczą dwa) i parówkę. Zawijamy.
Jeszcze raz na patelnię i pod przykrywkę, żeby ser się w środku rozpuścił i ciasto z wierzchu zarumieniło.
Smacznego.
Ps.
Danie jest bardzo sycące. Spokojnie wystarczą dwa naleśniki na osobę, żeby mieć pełny brzuszek.
Bardzo fajne, szkoda, że takie.. kaloryczne ;-) Ślinka cieknie ;P
OdpowiedzUsuńfajny prosty przepis na szybką przekąskę.
OdpowiedzUsuńKaloryczne możliwe (nie liczyłam). Ale wystarczy dwa zjeść i człowiek już syty.
OdpowiedzUsuńPoza tym naleśników można zawsze narobić więcej i później zjadać z np dżemem.